Tüm Ülkeye yayılan Taksİm Ayaklanması İlk haftasını doldururken…

  1. Alana yürüyoruz...Bu ayaklanma Türkiye tarihinde bir ilktir. Baskıcı devlet mekanizması, ayaklanan milyonlar karşısında acizleşmiştir. Artık halk, birleştiği zaman neler yapabileceğini anlamıştır. Türkiye için yeni bir dönem başlamıştır.
  2. Bileşeni olduğumuz Taksim Platformu’nun hükümete ilettiği koşullar esastır. (Taksim Meydanı’na inşa edilmesi planlanan karşıdevrim simgesi Topçu Kışlası’ndan vazgeçilecek. Halka saldırı emrini veren tüm yetkililer görevden alınacak. Gaz bombası gibi toplu işkence aletlerinin kullanımı yasaklanacak. Tüm gözaltına alınanlar serbest bırakılacak. 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Ankara Kızılay Meydanı başta olmak üzere tüm alanlar gösterilere açık olacak. Halkın yaşam tarzına müdahale eden baskıcı ve gerici uygulamalara son verilecek.) Bu koşullar yerine getirilmedikçe, Taksim Meydanı’nı terk etmiyoruz. Hiçbir şehirde gösterilere son vermiyoruz.
  3. Başbakan’ın açıklamaları, hükümetin geri adım atmaya niyetli olmadığını gösteriyor. Polis direniş karşısında Taksim Meydanı’ndan sürüldü ama İstanbul’un ve ülkenin pek çok bölgesinde halka saldırmaya devam ediyorlar. Direniş ve mücadele sürecektir.
  4. Direnişimiz büyük ölçüde örgütsüz ve kendiliğinden bir vaziyette sürmektedir. Bu süreç sönümlenmeden, tüm Türkiye’ye yayılmış mücadeleler ortaklaştırılmalıdır. Devletin saldırıları karşısında kitle hareketinin öz savunma ihtiyacına yanıt verecek ve isyanın taleplerinin takipçisi olacak bir örgütlülük yaratılmalıdır. Taksim Meydanı’nı zapt eden devrimci güçler bir cephe olarak örgütlenmeli, bunu tüm ülkeye yaymalıdır.
  5. Barikatlar kurulmuş, toplumun bir gerçekliği haline gelmiştir. Bir öfke patlaması olarak başlayan ayaklanmaya kamu emekçileri de grevleriyle katılmıştır. DİSK direnişi desteklemektedir. En büyük sendikal konfederasyon olan Türk-İş yönetimi ise, ancak ayaklanmanın beşinci gününde, 5 Haziran tarihli açıklamasında, hükümete kısmi eleştiriler getirmekle birlikte, ayaklanmaya destek vermekten kaçınmıştır. Hükümet yanlısı Türk-İş yönetimi devrilmelidir. Türk-İş tabanı sendikalarını direnişe katılma ve grev yönünde zorlamalıdır. Kitlelerin isyanının yanında yer almayan tüm emek örgütleri ve yöneticileri de teşhir edilmeli, bürokratlar ve sermaye işbirlikçileri alaşağı edilmelidir. Barikatlar bir genel grevle birleşmelidir. Taksim Platformu’nun hükümete sunduğu koşullar, barikatlarla grevin birleşmesi halinde kazanılacaktır.
  6. Örgütlenmeliyiz!.. İşçiler! Gençler! Yoksullar! Direnişin en önünde yer alan devrimci ve enternasyonalist yoldaşlarınıza katılın! Mücadeleyi omuz omuza yükseltelim!

BARİKAT! GREV! DEVRİM!

1 thoughts on “Tüm Ülkeye yayılan Taksİm Ayaklanması İlk haftasını doldururken…

  1. geçen ay Yavuz alagondu sanırım AKP diktatörlüğünü ancak cumhuriyetçiler devrimciler ve siyasal Kürt hareketi bir cephede yer alırsa, buluşursa yenebilir. ama bu nasıl gerçekleşir ben de bilmiyorum demişti yada buna benzer şeyler. şimdiler. evet o günler bu kadar hızlı nasıl da gerçekleşiyor.
    cem karacanın deyişiyle durduramayacaklar halkın coşkun akan selini
    içten selamlarımla
    cengiz yıkıcı kıbırs

Yorum bırakın